Superingrediensen

Tindvedbær olje

HVORFOR TINDVEDBÆR?

I mange hundre år har Tindvedbær (Hippophae rhamnoides) vært en velbevart hemmlighet innen asiatisk kosmetikk og medisin, og er i dag en av våre mest innovative ingredienser. 

Den gir også  TIND i Tind of Norway en dobbel betydning ved å refererer til TINDvedbær, i tillegg til fjelltopp-referansen.

Tindvedbær er et ekte superbær som ofte omtales som supermat. Og det er ikke så rart for Tindvedbær inneholder blant annet høye nivåer av vitaminer og antioksidanter. Visste du for eksempel at et Tindvedbær inneholder like mye C-vitamin som en hel appelsin? Tindvedbær har også et naturlig høyt nivå av essensielle fettsyrer (som en naturlig fuktighetskrem!) samt Vitamin E og Betakaroten.

Tind of Norway bruker olje fra Tindvedbær for å få bærets gode egenskaper i en så konsentrert form som mulig. Siden det er en av våre nøkkelingredienser, vil du finne Tindvedbærolje i alle våre produkter!

 Tindvedbærolje bidrar til å redusere tørre linjer og hyperpigmentering (aldersflekker eller solflekker) og stimulerer kollagenproduksjonen.

Ettertraktet omega-7 og kraftig antioksidant

 Tindvedbær inneholder også ettertraktede (innen hudpleie) Palmitoleinsyre (omega-7), som er en fettsyre som finnes naturlig i huden vår, men som avtar med alderen. Det er en fettsyre som tilfører huden mye fuktighet, næring og antioksidanter!

En annen av de virkelig spennende komponentene i oljen er superoxide dismutase (SOD), en kraftig antioksidant som antas å være mer effektiv enn ginseng og andre antioksidanter når det gjelder å bekjempe frie radikaler. For høye nivåer av frie radikaler kan forårsake oksidativt stress i kroppen som skader celler og vev. Vitamin C beskytter også mot oksidativt stress.

Og sist, men ikke minst, Tindved bidrar også til å beskytte mot UV-stråler (men ikke nok til at du glemmer solkrem!). Russiske kosmonauter skal ha hatt Tindvedjuice som en obligatorisk del av kostholdet + at de brukte en krem ​​med Tindvedolje for å beskytte seg mot sterk stråling fra solen.

I Norge finnes Tindved viltvoksende, hovedsakelig rundt Trondheimsfjorden og nordover til Ibestad i Troms. Dette primært på havstrand, men kan også forekomme i rasmark.


Tindvedbær ekstrakt gir (per 100 gram):
600 mg Vitamin C
180 gram Vitamin E
80 µg folat (Folsyre)
35 mg karotenoider (Karoten)
6-11% omega fettsyrer
opptil 1 % flavonoider (samme effekt som Vitamin C og E).

HVORFOR ER VI SÅ OPPTATT AV INGREDIENSER?

Fortsett å lese >