Alt starter med grunnlaget.

Alt starter med grunnlaget.

Sliter du med å finne riktig foundation?
Føler du at du har prøvd alle merker, men at foundationen alltid krakelerer og ikke legger seg jevnt? Da har vi noen gode tips til deg!

 

Som regel betyr betyr dette at huden din trenger litt ekstra pleie.
Krakelering av foundation er ofte et resultat av tørr hud, og rester av døde hudceller.
Samtidig kan en fet hud gjøre at sminken kan ha vanskelig for å feste seg.

For lite fuktighet i huden vil krakelere foundation og få den til å flasse av.
Mangel på eksfoliering vil også kunne gjøre at foundation legge seg i porer og små linjer.

Sørg derfor for at du starter med å innføre gode hudpleierutiner.

Huden vår har en cellefornyelse på ca 28 dager. Det vil si at huden produserer nye, friske celler og støter da de gamle fra seg. Hvis disse ikke blir fjernet blir det liggende et lag med døde hudceller yterst på huden. Disse døde hudcellene gjør at huden vil føles tørr og se grå og gusten ut. Den vil også ikke klare å ta til seg næringsstoffer og fuktighet så lett.

Prepping og daglig pleie av huden er viktig for en sunn og frisk hud, men også i forhold til make up. Legger man make up på en hud med masse døde hudceller vil make up kremen se tørr ut, og den kan ha tendens til å klumpe seg litt. Da skal det mye til at du blir fornøyd med resultatet.

Så viktig med daglig rens av huden for å fjerne talg og smuss fra hudens overflate. Personlig bruker jeg Exuviance Profesjonell sine renseprodukter. Disse har enten AHA eller PHA i seg, som gjør at huden vil få en daglig mild exfoliering. Samt at en bruker peeling ca en gang i uken, for en grundigere rens, og fjerning av døde hudceller som blir skjøvet ut fra huden.

Man kan også bruke Exuviance sin peel off maske med AHA som er dyptrensende, lett exfolierende, tilfører fukt og gjenoppbygger huden.

Fuktighet er alfa og omega for å få et godt make up resultat. Bruk gjerne et serum tilpasset din hud etter rens, før du legger på en god dagkrem med spf for daglig fuktbehandling beskyttelse av huden din..

Da burde grunnlaget være lagt for at du kan legge en jevn pen foundation.

Og etter all denne pleien er det ingen grunn til at ikke en foundation skal inneholde næringsrike ingredienser, som Norsk Lakserogn ekstrakt og oljer fra Tindvedbær. Selvsagt skal makeup være pleiende!

Les mer: Omega Foundation - Powder Foundation

Artikkelen er skrevet i samarbeid med hudpleier Merete Vangen, på Din Hudhelse i Lillehammer.


Kommenter

Kommentarer må godkjennes før de publiseres